Przyczepy gastronomiczne to fantastyczna sprawa! Za jej pomocą możemy w tani sposób sprawdzić się w biznesie, nie ryzykując przy tym zbyt wiele. Jeśli będziemy z niej serwować dobre jedzenie, to będziemy dobrze zarabiali. Kwintesencja życia i zdolności prawdziwego kucharza. Mówi się, że: „dobre jedzenie zawsze się obroni” i jest w tym dużo racji. Jeśli będziemy serwować okropne jedzenie, choćby w podniebnej restauracji na chmurach gdzie podaje się jedzenie na talerzach z masy perłowej, a do jedzenia używa złotych sztućców – to i tak ludzie by u nas nie jedli. Dobre jedzenie jest najważniejsze. Dlatego przyczepy gastronomiczne są idealne dla dobrych, ambitnych kucharzy z pasją, którzy nie mają zbyt wiele pieniędzy lub zdolności kredytowej by otworzyć własny lokal. Natomiast taka przyczepka może być idealnym pomostem do tego miejsca i sprawi, że za jakiś czas będziemy mieli wyrobioną markę, klientelę, pewność siebie i finanse aby otworzyć własne, stacjonarne miejsce. Obecnie na rynku są przyczepy z jedzeniem wykonane w tak rewelacyjny, piękny, pomysłowy sposób, że przyciągają głodnych klientów jak miód Kubusia Puchatka. Dlatego argument, że są brzydkie, można wrzucić do kosza. To wszystko zależy od właściciela. Kreatywni ludzie z pewnością znajdą sposób aby zainteresować sobą potencjalnego nabywcę pokarmu. Jednak największą zaletą przyczepki jest jej mobilność! Jednego dnia możemy być nad polskim morzem, a za miesiąc podawać jedzenie głodnym jak wilki biegaczom przy mecie maratonu gdzie będziemy zarabiali krocie.